duminică, 11 mai 2014

La ce ajută psihoterapia...


“...poate că psihoterapia nu este întotdeauna suficientă, 
dar este întotdeauna necesară.”

Henry Ey
Foarte multe persoane au dificultăți de comunicare și relationare cu cei din jur, le este greu să se integreze și acomodeze la locul de muncă, într-o echipă, sau chiar în viața personală, în relațiile cu cei apropiați, partenerul, copiii sau părinții, tocmai pentru că nu se cunosc suficient de bine, nu știu să-și descopere/valorizeze punctele tari sau vulnerabilitățile, calitățile sau defectele.

Acest lucru ni se poate întâmpla fiecăruia în diferite momente ale vieții, iar ceea ce simțim și trăim ne consumă intens din punct de vedere psiho-emoțional, generând stări conflictuale, frământare, neliniște, nemulțumire, stres... Îți sună cunoscut?

Cu cât știi și descoperi mai multe lucruri despre tine, cu atât îți poți valorifica și eficientiza mai bine potențialul de care dispui, și cu atât ai mai multe șanse de a obține ce dorești. Paradoxul este că pentru a te schimba trebuie să te cunoști foarte bine așa cum ești, ori tocmai acest aspect îl  neglijăm cu toții de cele mai multe ori.

TU când ai “privit” ultima dată cu atenție înlăuntrul tău ? Cât de multe lucruri ai putea să spui – autentice și profunde – despre TINE, despre ce te atrage sau te îndepărtează, despre ce te supără sau te încântă cu adevărat ?




Suntem atenți, sau ne reține atenția mai bine zis, ceea ce ne înconjoară, ce este în afara noastră, dar nu și la noi înșine, la ce se întâmplă cu noi, ce simțim, ce gândim, cum reacționăm și, mai ales, de ce avem aceste reacții. Rămânem permanent blocați în aceleași tipare de gândire, de trăire, de atitudine sau comportament, fără să vrem și fără să știm ce putem face pentru a ne elibera.

Primul pas este să te cunoști cât mai mult TU pe TINE. Și pentru că știu că nu este ușor, eu te invit să-l facem împreună.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu